Τι συμβολίζουν τα χρώματα στα emojis καρδιά;

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Έχουμε ήδη συζητήσει πώς τα emojis “ζωντανεύουν” τα captions και βοηθάνε στην ανάγνωση, ειδικά όταν ακολουθούμε τη συμβουλή που λέει ότι “όσο μεγαλύτερο το caption τόσο καλύτερο το engagement. Και ενώ η λίστα των emojis εμπλουτίζεται διαρκώς (υπάρχει μια παγκόσμια επιτροπή επιφορτισμένη με αυτό ακριβώς, να εγκρίνει νέα emojis), το καθένα από αυτά έχει διαφορετική χρήση και συμβολισμό. Σαν να λέμε ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε να μιλάμε τα “Emojish” σαν δεύτερη γλώσσα. Πάμε να δούμε οι διαφορετικές καρδιές τι συμβολίζουν και πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται:

Κόκκινη Καρδιά ❤️

Είναι η κλασσική καρδιά που συμβολίζει την αγάπη. Την χρησιμοποιείς όταν αναφέρεσαι σε κάποιον ή κάτι που πραγματικά αγαπάς.

Μαύρη Καρδιά 🖤

Συμβολίζει λύπη ή μαύρο χιούμορ. Συνοδεύει posts λυπητερά ή εκφράσεις σαρκασμού (που συχνά δεν γίνονται αντιληπτές, οπότε το σωστό emoji μας γλιτώνει από μπελάδες).

Κίτρινη Καρδιά 💛

Το κίτρινο είναι το χρώμα της χαράς και της ευτυχίας. Επομένως το emoji αυτό χρησιμοποιείται για να δηλώσεις ότι “νιώθει ευτυχισμένος/η στην τοποθεσία…”.

Πράσινη Καρδιά 💚

Η πράσινη καρδιά έχει δύο διαφορετικά νοήματα, εντελώς άσχετα μεταξύ τους. Η πράσινη καρδιά χρησιμοποιείται για να δηλώσει ζήλια “με την καλή έννοια”, όπως ας πούμε θα άφηνες σχόλιο κάτω από τις φωτογραφίες διακοπών των φίλων σου ενώ εσύ δουλεύεις. Από την άλλη, όμως, χρησιμοποιείται για να δηλώσει την ευεξία και το healthy lifestyle.

Μωβ Καρδιά 💜

Σε μερικές πηγές αναφέρεται ως η καρδιά με “ερωτικό υπονοούμενο”, ενώ σε άλλες ως το emoji του πλούτου και της πολυτέλειας- για παράδειγμα όταν δείξεις το αγαπημένο σου outfit, αυτό είναι το σύμβολο που ενδύκνειται. Εμείς το χρησιμοποιούμε πολύ στα δικά μας social media, γιατί έχει το χρώμα του brand μας- για κανέναν από τους δύο παραπάνω λόγους 😱!

Μπλε Καρδιά 💙

Το μπλε είναι το χρώμα της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης και αυτό ακριβώς υποδηλώνει η καρδιά αυτή. Μάλιστα, παρουσιάστηκε πρώτη φορά ως το emoji για την υποστήριξη του Autism Awareness και μετά εντάχθηκε στη συλλογή.

Πορτοκαλί καρδιά 🧡

Υποδηλώνει φροντίδα και τρυφερότητα, κυρίως σε πλαίσιο φιλίας. Όταν για παράδειγμα θέλεις να δείξεις ενδιαφέρον και υποστήριξη, αυτό είναι το emoji που χρειάζεσαι!

Λευκή καρδιά 🤍

Δεν είναι έκπληξη ότι, εφόσον το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας, αυτό ακριβώς υποδηλώνει και το emoji: αγνή, ειλικρινής αγάπη που αντέχει στο χρόνο, όπως του γονιού προς το παιδί του, για παράδειγμα.

Σε επόμενο άρθρο θα εξηγήσουμε τι σημαίνουν οι διαφορετικές καρδιές 💔❣️💕💓💗💖💝 και σε ποιες περιπτώσεις είναι καλύτερες. Μέχρι τότε ❤️!