Προγραμματισμός Ιανουαρίου 2021

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κάθε χρόνο, ο Ιανουάριος για τις δημοσιεύσεις μας είναι μήνας παρακίνησης και αισιοδοξίας- βλέπεις ακόμη ερχόμαστε με τη φόρα των “resolutions”. Φέτος, βέβαια, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, γιατί ο μήνας ξεκινάει με ένα σκληρό lockdown που παραλύει (ξανά) την αγορά, οπότε για τα καταστήματα, αυτές οι πρώτες δημοσιεύσεις του μήνα πρέπει να αφορούν τους τρόπους αγοράς και παράδοσης. Επίσης, διανύουμε τον μήνα των εμβολιασμών, της επιστροφής στα σχολεία και ενδεχομένως μιας σταδιακής επιστροφής στους ρυθμούς που, ένα χρόνο πριν λέγαμε φυσιολογικούς. Επομένως, αυτό το μήνα θα πρέπει να κρατάς συστηματική επαφή με όσα συμβαίνουν τριγύρω και να προσαρμόζεις το ύφος και το περιεχόμενό σου σε αυτά, για να είναι relevant.

Πέρα από αυτά, ο Ιανουάριος έχει μερικές ευκαιρίες δημοσιότητας και activations, ως εξής:

Η Blue Monday είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πιο “μελαγχολική ημέρα του έτους”. Με άλλα λόγια, είναι μια ευκαιρία για δημοσιεύσεις κόντρα στην μιζέρια της ημέρας ή ακόμη και για activations με “positive vibes sharing”, μέσω ενός hashtag ή Instargam Stories.

Τον Ιανουάριο επίσης έχουμε παραδοσιακά τις προεργασίες για τα βραβεία, με την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων κλπ. Μπορείς να το αξιοποιήσεις διοργανώνοντας δικά σου βραβεία στα social media ή απλά παρακολουθώντας τα gossip που θα προκύψουν από το εξωτερικό. Εξάλλου, την τελευταία ημέρα του μήνα δίνονται τα Grammy’s Awards που συνήθως μας δίνουν εικόνες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Στο calendar έχουμε σημειώσει διάφορες ημέρες που μπορεί να σου δώσουν έμπνευση για τις αναρτήσεις σου (το κατεβάζεις δωρεάν από εδώ) αλλά ας σταθούμε ακόμη στην ημέρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η ημέρα αυτή μας δίνει μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το σεβασμό μας στα στοιχεία των πελατών μας, ή να αναφερθούμε στην πολιτική μας σχετικά με τα cookies!