Πώς (και γιατί) φτιάχνουμε Instagram Locations

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι , ειδικά στο Instagram, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα λιγοστά διαθέσιμα πεδία που έχουμε. Γράφουμε μεγάλα captions , φτιάχνουμε στρατηγικές για τα hashtags, βρίσκουμε τρόπους να βάλουμε περισσότερα links στο bio. Με τα Locations όμως, τι μπορούμε να κάνουμε;

Το Instagram δε μας αφήνει να φτιάξουμε απευθείας locations μέσα από την εφαρμογή, μπορούμε όμως να το κάνουμε στο Facebook και αυτόματα να ενημερωθούν και οι δυο εφαρμογές. Τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Μπες από το κινητό σου στο Facebook και επέλεξε “Check In” στο πεδίο που κανονικά θα έφτιαχνες ένα νέο post.
  2. Κατέβα κάτω κάτω στη λίστα που θα σου εμφανίσει μέχρι να δεις το +Add Location.
  3. Πάτα στο Add Location και γράψε τον τίτλο της νέας τοποθεσίας που θέλεις. Αν τα locations που θέλεις να φτιάξεις δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές διευθύνσεις (πχ, εμείς έχουμε το DiMark- The land of Digital Marketing, για να συμβολίσουμε, γενικά το πού μας χάνεις πού μας βρίσκεις), διάλεξε απλά μια πόλη. Δε θα εμφανίζεται έτσι κι αλλιώς μετά.
  4. Μόλις σώσεις την τοποθεσία (δεν χρειάζεται να ολοκληρώσεις το post) είσαι έτοιμος/έτοιμη.

Βασική διευκρίνηση: Δεν ενημερώνονται απευθείας οι πλατφόρμες, θα χρειαστούν μερικές μέρες μέχρι να εμφανιστεί το location στη λίστα επιλογών του Instagram. Όμως, αξίζει τον κόπο, γιατί μπορείς να προσθέσεις μια ακόμη πληροφορία στα posts σου, όχι τόσο τεχνική- όπως η πραγματική σου διεύθυνση- όσο διασκεδαστική ή σχετική με την εικόνα σου.

Δες το απευθείας στο Instagram μας και στείλε μας ερωτήσεις αν έχεις απορίες!