Να σβήσω παλιά posts από το Instagram μου;

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Όσο ζω μαθαίνω, κι όσο μαθαίνω αποκτώ καινούργια αισθητική και απόψεις. Και, μπορώ να πω ότι δε μου αρέσει πώς χειριζόμουν μέχρι σήμερα το feed μου, θέλω να το κάνω αλλιώς. Άρα έρχεται η ερώτηση: Σβήνω αυτά που έχω ήδη ανεβάσει αλλά δε μου αρέσουν πια;

????, για πολλούς και διάφορους λόγους (τους δυο πιο τεχνικούς τους έγραψα και στο Instagram μας)

? Ας πούμε έχεις 2000 followers τη στιγμή που παθαίνεις την κρίση ταυτότητας και ξεκινάς να σβήνεις. Λίγα λεπτά μετά, ο λογαριασμός σου 14 posts και 2000 followers. Για τον οποιοδήποτε καταλαβαίνει έστω και λίγο πώς δουλεύει το σύστημα, αυτό μοιάζει με “αγορασμένους” followers (= κακό, πολύ κακό).

? Καθώς σβήνεις τα posts, σβήνεις και τα hashtags τους μαζί (εμ, πώς αλλιώς). Άρα εξαφανίζεις μαζικά τα posts σου από κάποιες αναζητήσεις. Πέραν του ότι είναι κάπως παράλογο να μη θες να σε βρίσκουν, οι μαζικές ενέργειες τέτοιου τύπου θεωρούνται ύποπτες από το Instagram ?οπότε πιθανότατα να σου μπλοκάρει το λογαριασμό για λίγες μέρες.

?Δεν ξέρεις, ούτε κι εγώ, αν στο επόμενο update του αλγόριθμου ο αριθμός των posts δε θα παίξει ρόλο. Φαντάσου να προστεθεί, όμως, η μεταβλητή κι εσύ να συνειδητοποιήσεις ότι το λάθος σου δε διορθώνεται.

Στο κάτω κάτω της γραφής, αν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με το σβήσιμο, αξιοποίησέ τον καλύτερα ετοιμάζοντας με μεγαλύτερη φροντίδα τα νέα σου posts. Έχουμε πει: Το feed είναι μέρος του brand story πια και η εξέλιξή του είναι καλό νέο, όχι κάτι που πρέπει να μας τρομάζει. Άφησε τις παλιές αναρτήσεις εκεί και συνέχισε από πάνω (εξάλλου τα πρώτα 12 posts φαίνονται πριν το scroll) και μάλιστα σχολίασε κιόλας ότι θα δοκιμάσεις κάτι νέο γιατί φύσηξε δημιουργικός αέρας στα μαλλιά του brand σου.